Iecavas
novads
Seko: twitter facebook instagram

“Balticovo” pirmie Baltijā nāk klajā ar inovatīvu produktu - olu proteīna saldējumu

30.04.2021 0

Šī gada pavasarī “Balticovo” piesaka sevi saldējuma segmentā, radot divus jaunus produktus – īstenu, pēc klasiskas receptes veidotu plombīra saldējumu un Baltijā pirmo olu proteīna saldējumu.

“Balticovo” pirmie Baltijā nāk klajā ar inovatīvu produktu - olu proteīna saldējumu

Sekojot proteīnu saldējumu strauji augošajam pieprasījumam Eiropā, “Balticovo” olu proteīna saldējums veikalu plauktos Latvijā būs pieejams vairākās variācijās – ar vaniļas, šokolādes, zemeņu un mango garšu. Tas ir īpašs ar savu augsto proteīna un zemo ogļhidrātu daudzumu, piedāvājot uzturvērtības ziņā unikālu alternatīvu ierastajiem saldējumiem. Abi olu saldējumi papildinās Balticovo Premium zīmola sortimentu, kas pārstāv augstākās kvalitātes produktus bez laktozes un glutēna un kuru ražošanai tiek izmantotas tikai ārpus sprostiem dētās olas.

“Ola kā neatņemama saldējuma receptes sastāvdaļa – šis ir stratēģiski jauns pavērsiens, un līdz ar to esam ielikuši pamatakmeni Balticovo Premium zīmola un produktu stratēģijas attīstībā. Mums ir liels gandarījums būt pirmajiem Baltijā, kas ir izveidojuši saldējumu, ražošanas tehnoloģijā izmantojot augstvērtīgu olu proteīnu,” stāsta AS “Balticovo” komunikācijas un attīstības direktors, valdes loceklis Toms Auškāps.

Pieprasījums pēc proteīna produktiem, tostarp alternatīviem saldējumiem, pēdējo gadu laikā pasaulē ir strauji audzis, taču olu proteīna saldējums var tikt uzskatīts par īpaši ekskluzīvu produktu, kam Baltijā līdzvērtīgu konkurentu patlaban neesot.

“Sekojot līdzi mūsdienu tendencēm, ir viennozīmīgi skaidrs, ka jāmeklē jaunas nišas un produkti, ar ko pārsteigt patērētājus un veidus, kā pielāgoties viņu dzīves ritmam. Rietumos un Lielbritānijā proteīna saldējums jau iekarojis gardēžu uzticību, un tagad, mūsuprāt, šīs kategorijas produkti varētu kļūt tikpat pieprasīti arī Baltijā. Ar šo intelektuālo investīciju esam pieteikuši sevi kā jaunu spēlētāju saldējuma tirgū,” skaidro Toms Auškāps.

Izvērtējot patērētāju uzvedību, šobrīd “Balticovo” saldējumu sortimentā iekļauj gan proteīna, gan klasiskā plombīra saldējumus. Proteīna saldējumi veidoti uz olu baltuma bāzes un pieejami četrās garšu variācijās – zemeņu, šokolādes, mango un vaniļas. Šo kategoriju izceļ ne tikai tīrais proteīns, kas veido 18g uz 100g produkta, bet arī ļoti zems ogļhidrātu, cukuru un tauku daudzums. Jaunā olu proteīna saldējuma ražošanā ir izmantotas tikai ārpus sprostiem dētās olas.

Uztura speciāliste Kristīne Podvisnka uzsver, ka ola ir lielisks proteīna avots un patiesībā jebkurš ēdiens, kas satur proteīnu var kalpot par līdzvērtīgu šīs uzturvielas uzņemšanas avotu. “Olas ir bagātas ar olbaltumvielām un satur maz kaloriju. Vidēja lielumā olā ir aptuveni 6g proteīna, no kura lielākā daļa jeb 4g ir olu baltumā. Tieši proteīns ir atbildīgs, lai organismā notiktu atjaunošanās, hormonu, enzīmu un antivielu ražošana. Olu proteīnu varam uzņemt vairākos veidos – gan ar uztura bagātinātājiem, gan ar ēdienu, piemēram, omleti vai pankūkām, kas gatavotas no olām, un tagad arī ar saldējumu,” skaidro uztura speciāliste.

Plombīra un šokolādes plombīra saldējumi ir veidoti pēc klasiskās mājas saldējuma receptes ar olu melanžu – viendabīgu olu baltuma un dzeltenuma masu -, kā arī saldo krējumu. Cieši sadarbojoties ar rūpīgi izvēlētiem Latvijas piena un saldā krējuma ražotājiem, šīs kategorijas saldējuma ražošanas procesā izmanto tikai kvalitatīvas vietējās izejvielas, kas ļauj garantēt produkta kvalitāti.

Jaunie saldējumi papildinās Balticovo Premium zīmola klāstu, kur jau šobrīd ir pārstāvēti inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību: pankūku mīklas maisījums bez laktozes un glutēna, kā arī olu baltuma masa.

“Balticovo” proteīna un plombīra saldējumus var iegādāties “Maxima”, “Elvi” un “TOP” tīkla veikalos visā Latvijā. Drīzumā tie būs pieejami arī citās mazumtirdzniecības vietās.

Sīkāka informācija par katru saldējuma veidu atrodama šeit.

Anna Pančenko
AS "Balticovo" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja
Lapas informācija atjaunota:    30.04.2021